10 consells per explicar als teus fills com protegir-se a la xarxa.


Educa als teus fills, recorda que tu no pots protegir-los de tots els perills de la xarxa, però si pots ensenyar-los a protegir-se.

1. Internet és un lloc on pots trobar moltes coses. Hi ha molt bones i divertides, però també hi ha dolentes.

2. Els amics són la gent que tu coneixes en el teu col·legi, al parc o la teva família. En Internet es diu amics a qualsevol persona que es comuniqui amb tu, però en realitat en molts casos no ho són, perquè no et coneixen.

3. Hi ha vegades que les persones majors es fan passar per nens, i els nens per majors.

4. Si algú et pregunta coses com on vius, si tens telèfon, o vol que li enviïs fotos, posar la webcam o que quedis amb ell o ella, avisa a papà o mamà. Això deixa-ho per als teus amics veritables, als quals coneguis en persona.

5. Mai acceptis coses que t'enviïn desconeguts o amics i no hagis demanat tu primer. Algunes vegades poden espatllar l'ordinador i hi ha gent que mana coses que no són bones.

6. No posis fotos teves o dels teus amics, ni on vius, ni el teu número de telèfon. Els teus amics ho saben, o t'ho poden demanar en persona.

7. No insultis a ningú, no molestis, ni amenacis. Sempre es pot saber qui va escriure o va posar fotos en Internet i sabran que has estat tu.

8. Si algú t'insulta, et molesta o t'amenaça, avisa als teus pares perquè no ho tornin a fer.

9. Si estàs buscant alguna cosa en Internet i et trobes coses que no són per a nens avisa als teus pares. No tinguis vergonya, ni por, perquè ocorre algunes vegades fins i tot als majors.

10. No tot el que vegis a Internet, com tampoc tot el que veus a la tele, és veritat.

Sobretot no oblidis que sempre que tinguis un dubte pregunta als teus pares. Ells t'ho explicaran i t'ajudaran. Després de tot, són els que més volen que gaudeixis d'Internet i no tinguis problemes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NOVA WEB DE CENTRE! / NUEVA WEB DE CENTRO!

Graduació 6è d'ed. infantil i 6è d'ed. primària

Graduació 2022-2023