La nostra escola
El CEIP LABRITJA està situat al municipi de Sant Joan de Labritja, al nord de l’illa d’Eivissa (Illes Balears), a uns 25 km de la ciutat d’Eivissa. El municipi, amb una extensió de 121,66 km2 i una població de 5.200 habitants aproximadament, està dividit en 7 nuclis: Sant Joan de Labritja, Sant Miquel de Balansat, es port de Sant Miquel, Sant Llorenç de Balàfia, Sant Vicent de sa Cala, es port de sa Cala i Portinatx.

Sant Joan de Labritja és un municipi rural i el poble en sí mateix no ha crescut molt. Està a una zona protegida urbanísticament i és un petit nucli agrupat al voltant de l’església. El turisme és la principal activitat econòmica, destacant els nuclis de Portinatx, es port de Sant Miquel i es port de sa Cala.

Sant Joan és un poble antic ja que es troben restes de petites necròpolis púniques i prop del port de sa Cala està la important cova d’es Cuïeram. L’assentament musulmà degué ser relativament important (pel nombre d’alqueries i la persistència de la toponímia d’origen àrab).

Al poble de Sant Joan trobem diferents recursos: sanitaris (el consultori metge), culturals (la biblioteca municipal i el centre de joventut), educatius (el CEIP Labritja), serveis socials (l’Ajuntament i l’oficina de correus), de seguretat (Guàrdia Civil i Policia municipal) i altres (quatre entitats bancàries, un supermercat, una ferreteria, una llibreria, una tenda de roba i mobles, una agència de viatges i tres bars-restaurants).

El CEIP LABRITJA es va obrir en setembre de 1976, la seva titularitat és pública (pertany a la Conselleria d’Educació i Cultura de les Illes Balears), no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, imparteix l’ed. Primària i el segon cicle d’Educació Infantil i té un horari lectiu continuat: de 9 a 14 hores. El centre acull alumnes principalment del municipi de Sant Joan de Labritja (Sant Joan, Sant Vicent de sa Cala, Sant Llorenç de Balàfia, Sant Miquel de Balansat i Portinatx) i alguns de les proximitats del municipi (Sant Carles o Santa Eulària principalment).

El Centre te una matrícula aproximada de 175 alumnes, des de 4t d'infantil fins a 6è de Primària amb diferents nacionalitats i cultures: alemanys, belgues, espanyols, estonis, francesos, italians, japonesos, marroquins, paraguaios, dels Països Baixos, del Regne Unit, romanesos, russos i suïssos. Un nombre important de famílies forma part de l'APIMA, que col·labora amb diferents activitats extraescolars i serveis.

Altres centres educatius del municipi de Sant Joan de Labritja són: el CEIP ‘Balansat’ a Sant Miquel, el CEIP ‘Torres de Balàfia’ (unitari) a Sant Llorenç i l’IES ‘Balàfia’ també a Sant Llorenç, al qual està adscrit el CP Labritja. Al municipi també hi ha una escoleta municipal a la carretera de Benirràs, d’on provenen un nombre elevat dels alumnes d'ed. Infantil.

Per al curs 2016-17 l'escola compta amb una plantilla de 4 mestres d’ed. Infantil, 6 mestres d’ed. Primària, 1 mestra d’anglès, 1 mestra de música, 1 mestra d’ed. Física, 1 mestra de Pedagogia Terapèutica, 1 mestra d’Atenció a la Diversitat i un mestre de religió (2 dies per setmana.

Els espais dels quals disposa el centre són:
  • Edifici principal: 3 aules per educació infantil, 6 aules per educació primària, 1 aula de psicomotricitat, 1 sala d’usos múltiples, 1 biblioteca, 1 sala de mestres, 1 petit despatx de mestres, 1 despatx per l’equip directiu, 1 aula de música, 1 sala d’ordinadors, 1 sala de material didàctic, 1 despatx per l’equip de suport, banys per als mestres i per als alumnes, 1 despatx de l’APIMA, 4 jardins interiors que donen llum als passadissos i 1 quartet per al personal de neteja de l’Ajuntament
  • Patis: 3 patis per ed. Primària (un d’ells s’utilitza únicament per activitats puntuals, ja que són patis prou grossos), 1 pati per ed. Infantil i vestuaris.
  • 1 Gimnàs, amb vestuaris i un quartet per al material d’educació Física.
  • 1 Hort escolar.
Altres serveis que té el centre són:
- Transport escolar. El centre té concedides 3 rutes: la de Rincón Verde (Portinatx), la d’es pas d’en Mateu (Es Caliu) i la de Sa Cala. Des del curs 07/08 a aquestes rutes hi ha un acompanyant.

- Escola Matinera. Des del curs 06/07 el centre disposa d’un programa d’obertura del centre en horari no lectiu, al matí, de 8 a 9 hores, que va dirigit a facilitar l’horari laboral dels pares i mares. L’APIMA és l’encarregada de la seva gestió i disposa d'una voluntària que s'encarrega de programar les activitats per als nens i nenes que fan ús d’aquest servei.

- Menjador escolar. Des de gener del 2018 l'escola compta amb aquest servei amb horari de 14 a 16 hores. Per més informació podeu consultar el següent enllaç.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NOVA WEB DE CENTRE! / NUEVA WEB DE CENTRO!

Graduació 6è d'ed. infantil i 6è d'ed. primària

Graduació 2022-2023